Eéndaagse training

Slimme thermostaten

T.b.v. Onderhoud en Service monteurs
Blog Single

In deze praktijktraining verwerft de servicemonteur de technische kennis en vaardigheden op het gebied van slimme thermostaten. Hij leert deze thermostaten aan te sluiten op de CV en op een correcte wijze in bedrijf te stellen. Kennis van WiFi netwerken is hierbij onontbeerlijk. De training kan bij u op locatie worden uitgevoerd en afgestemd op specifieke wensen. Wij zorgen voor een uitgebreid practicum.


Voor wie

De doelgroep bestaat uit onderhouds- en service monteurs met een opleiding of werkervaring op minimaal op MBO 2 niveau en kennis van CV Meettechniek.

Doelstelling van de training

Deze ééndaagse training heeft als doel om de monteurs inzicht te geven in de soorten, aansluiting en werking van slimme thermostaten in draadloze netwerken waardoor zij instaat zijn om zelfstandig slimme thermostaten te installeren en in bedrijf te stellen.

Bij U op Locatie

De training wordt bij u “In Company” verzorgd. Het lesprogramma wordt in overleg met u afgestemd en het practicum wordt ingericht conform het lesprogramma. Het enige waar u voor moet zorgen is een ruimte waarin de training kan worden uitgevoerd. De lesdatums en tijden worden in overleg vastgesteld.

Opzet van de training

Deze ééndaagse training heeft als doel om de monteurs inzicht te geven in de soorten, aansluiting en werking van slimme thermostaten in draadloze netwerken waardoor zij instaat zijn om zelfstandig slimme thermostaten te installeren en in bedrijf te stellen. We werken hierbij met de Nest, Lyric, Atag One en de Intergas Incomfort. Eventueel kunnen andere thermostaten worden opgenomen.

Tijdens de training gaat de deelnemer de verbinding realiseren tussen Slimme thermostaat en de CV ketel en leert hij hoe deze in bedrijf moet worden gesteld. Wij verzorgen het complete practicum met Thermostaten en CV ketels. De dag wordt afgesloten met een korte toets op basis waarvan al dan niet een certificaat wordt verstrekt. Het programma kan worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Te behandelen onderwerpen tijdens de training
 • Theorie
 • - Verschillende soorten thermostaten die met open term werken

 • -Toon (informatief)
  -Nest (aansluiten en werking)
  -Lyric (aansluiten en werking)
  -Tado (aansluiten en werking)

 • - Downloaden en installeren App
 • - Wifi netwerken, Interferentie
 • - Mac Addres, Cloud
 • - Storingsonderzoek
 • - Open term protocol (verschillende versies)

 • Onderwerpen praktijk:
 • - Aansluiten diverse Slimme Themostaten zoals Nest, Lyric, Atag One etc.
 • - Downloaden en installeren app per systeem
 • - Aansturen cv installatie met app
 • - Storingsonderzoek

Toets

Deze training wordt afgesloten met een theorietoets

OTIB Subsidie

De training komt in aanmerking voor OTIB subsidie. Daartoe zullen tijdens de training presentielijsten worden bijgehouden. De aanvraag voor de subsidie zal door de opdrachtgever moeten worden uitgevoerd. Indien gewenst kan de training worden afgesloten met een eindtoets. De deelnemers die hiervoor slagen ontvangen een certificaat.

Planning

We gaan uit van een maximale groepsgrootte van 10 personen. De trainingen kunnen in onderling overleg gepland worden en op de locatie van de opdrachtgever worden uitgevoerd. De lesdagen en lestijden worden in onderling overleg vastgesteld.

Kosten

De kosten voor deze training zijn afhankelijk van de leslocatie, de uitvoering en de groepsgrootte. Graag maken wij een aanbieding voor de uitvoering van de training conform uw wensen.

Bij de kosten zijn inbegrepen:
-Installatie en gebruik van Practicum.
-Intake en voorbereidingstijd van de docent
-Uitvoering van de lesdag van ca. 6 uur, reistijden en reiskosten docent
-Hand-outs voor de deelnemers (max. 10 per groep)
-Certificaten voor de deelnemers.
-Bijhouden presentie van deelnemers t.b.v. OTIB subsidie
-De geoffreerde kosten zijn excl. BTW.
-Facturatie per groep bij de start van elke training.
-Betalingstermijn 30 dagen na facturatie.